Podjetje GREEN NATION d.o.o., registrirano v Sloveniji z sedežem na Celovški cesti 136 želi prav vsakemu entuziastu, ljubitelju, botaniku, raziskovalcu ali običajnemu človeku ponuditi možnost nakupa semena v zbirateljske namene (kot zbirateljski kos/souvenir). Zato smo za vas pripravili širok nabor vrst in možnosti za popolnoma legalen, diskreten, hiter, zanesljiv in anonimen nakup. Prosimo seznanite se se z podrobnosti poslovanja in sodelovanja na povezavi splošni pogoji.

Nekaj zgodovinskih in ne zgodovinskih dejstev 🙂

V preteklem stoletju se je dele in učinkovine tega zelišča prepovedalo in stigmatiziralo navkljub dokazanim industrijskim, medicinskim, prehrambenim in spiritualnim uporabnostim.

Pri HipSeeds se zavedamo, da ti potenciali pridobivajo na lokalni in globalni priznanosti, glede na širok spekter možnosti uporabe, ki jih konoplja nudi.

Teh možnosti ne smemo ignorirati, saj bodo lahko nekoč odgovor na nekatera funkcionalna neravnovesja naše širše, globalne družbe.

V naši spletni trgovini ponujamo izbrane sorte konoplje, s katerimi lahko poživite svojo zbirko.

S semeni ravnajte odgovorno, ravno tako s posedovanjem in hrambo ter se prepričajte, da je kakršnakoli uporaba semen znotraj lokalnih zakonskih omejitev in zdrave kmečke pameti … žal ta ni tako pogosta, kot bi človek mislil. O uporabi, kaljenju in ostalih postopkih ne bomo izgubljali besed, jih ne bomo spodbujali niti komentirali, zato vse uporabnike in stranke opozarjamo, da se pred nakupom podrobno spoznajo z zakonodajo države v katero naročajo.

Konoplja je zgodovinsko dobro poznana človeku že zadnjih 8000 let., ko so Kitajci prvi dokumentirali konzumacijo semen in olj.

Vse kulture sveta jo v sledečih letih koristijo industrijske, gradbene, medicinske in spiritualne namene. Konoplja je ena redkih vrst rastline na planetu, katera ima možnost uporabe prav vsakega dela rastline. Mnogi jo poznajo v obliki vrvi, papirja,…

V starodavnih hindujskih tekstih je konoplja sveta rastlina Indije, v kraljevih grobnicah pa so jo častili, kot božji dar. 

Kralj Henrik VIII. je oglobil kmete, ki niso vzgajali konoplje. 

Kraljica Viktorija je od svojega osebnega zdravnika dobila recept za marihuano, s katero si je lajšala menstrualne krče. Od 1850 dalje so konopljo uporabljali kot zdravilo po vseh Združenih Državah Amerike, kjer je bila prosto dostopna na policah trgovin in lekarn (do prepovedi za katero je stala korporacija za izdelavo plastičnih mas DuPont, njihov namen je bil povečanje proizvodnje vrvi iz NYLONA (Polyamid-a) in tako preprečiti izdelavo konopljinih vrvi). Prvi zakon, povezan s konopljo, je nalagal poljedelcem obvezno setev in gojenje konoplje zaradi njene vsestranske uporabnosti.

Eno samo rastlino, dostopno  in enostavno za vzgojo – preprosto zel, prisotno v vseh kulturah po celem planetu – lahko preoblikujemo v preko 25.000 različnih proizvodov; od celofana do dinamita.

Tovrstna široka uporabnost seveda ne godi industrijskim velikanom. Ne ustreza farmacevtskim, lesnim, bombažnim, tobačnim in naftnim lobijem. In lobiji lobirajo globalno; war on drugs, kjer se več kot 80% ogromne vsote njenih sredstev porablja za preganjanje neškodljivih uporabnikov konoplje. Dejstvo je, da se zapori v ZDA (večinoma v zasebni lasti) polnijo s funkcionalnimi posamezniki, ki so zaradi posedovanja  deklarirani in ponižani na nivo nevarnih, nasilnih kriminalcev.

Še ena skupina ljudi, ki neposredno profitira v prohibiciji, so preprodajalci drog, ki kontrolirajo substance na črnem trgu. Zadnja stvar, ki bi si jo želeli, je regulativa, politika in davek.

Ali prohibicija učinkuje? Z eno besedo … Ne.

Absurd teh strogih ukrepov je le še bolj očiten, ko slišimo izjave o uporabi marihuane s strani vplivnih ljudi kot so Steve Jobs, Elon Musk, Usain Bolt, nešteti umetniki in ne pozabimo tudi na predsednike, kot so: Bill Clinton, George Bush, Barrack Obama in še mnogi drugi….

Težko se najde list, ki nosi tolikšen emocionalni in pomenski naboj, kot konopljin.

V svetu hitro tekočih informacij so koristi dovolj očitne, da se kanabis legalizira in njegova uporaba regulira za zdravstvene namene, uspešne primere prakse pa že lahko najdemo v S Ameriki, Afriki, Kanadi in nekaterih delih Evrope.

Konoplja je bila več tisočletij neprecenljiva dobrina in rešitev za premagovanje mnogih težav in ovir. Sebi in napredku človeštva dolgujemo to pot k legitimizaciji mnogih pozitivnih potencialov, ki jih rastlina in njene substance nudijo; na pameten, sistemski način – LEGALIZIRAJMO JO!

Košarica
  • V košarici ni izdelkov.