Splošni pogoji poslovanja

1 Splošno

Vse dobave in storitve, ki jih nudi HipSeeds, tudi v okviru internetne trgovine www.hipseeds.com, so opravljene izključno na podlagi splošnih pogojev uporabe, s katerimi se kupec ob naročilu strinja. Splošni pogoji uporabe za pogodbene partnerje, v kolikor je ta podjetnik, veljajo samo v primeru pisne potrditve s strani HipSeeds.

2 Naročilo

Naročilo stranke se razume kot naročilo pošiljke. Z naročilom stranka navede in potrdi, da je stara najmanj 18 let in se strinja z vsemi navedenimi pogoji poslovanja družbe Green Nation d.o.o.

3 Pošiljane

V podjetju GREEN NATION d.o.o. stremimo k vrhunski uporabniški izkušnji, vaši varnosti in fleksibilnosti, zato smo pripravili več možnosti načinov prevzemanje naših pošiljk: 

 • Prejem pošiljke na dom z možnostjo plačila po povzetju (strošek: 4,20 €),
 • Prejem pošiljke “poštno ležeče” v lokalni poslovalnici Pošte Slovenije (strošek: 4,20 €),
 • Prejem pošiljke na enem izmed 114-ih Petrolovih servisih(strošek: 5,99 €),
 • Osebni prevzem (Izključno Ljubljana, naročila nad 250,00 €),
 • Prejem na drugi naslov (strošek: 4,20 €),

Vsa naročila v Sloveniji v vrednosti nad 50,00 € imajo zagotovljeno brezplačno dostavo.

Ob naročilu v opombi opredelite želeni način dostave/prejema pošiljke. Naročilo brez opombe bo odpremljeno, kot pismo z odkupnino. 

V podjetju naročilo odpremimo v roku 24 ur in stranki zagotavljamo prejem le-tega v 5-ih delovnih dneh.

Vsa naročila v tuje države niso upravičena do brezplačne poštnine ne glede na znesek. Strošek pošiljanja v države bivše Jugoslavije (Srbija, Hrvaška, BIH, Makedonija, Montenegro) stane 12,99€, BREZ možnosti plačila po povzetju. Čas dostave je do 14 delovnih dni.

PAKIRANJE, naših naročil je varno in diskretno. Vsako naročilo skrbno zapakiramo v oblazinjeno kuverto, katera ščiti vsebino pred poškodbami, padci, okoljskimi vplivi in transportnimi nepravilnostmi. Samo pakiranje je diskretno in  je po njegovi zunanjosti ne mogoče sklepati o njegovi vsebini.

V podjetju GREEN NATION d.o.o., se trudimo doseči maksimalno zadovoljstvo naših strank in jim tako zagotoviti zanesljivo in dolgoročno sodelovanje, zato se zavezujemo, da vsak oddani paket oddamo nepoškodovan in skladen z naročeno vsebino. V kolikor boste opazili kakršnekoli poškodbe na paketu ga prosimo ne prevzemite. 

4 Pravno

Stranka se z nakupom zaveže, da kupljenih artiklov ne bo za noben namen zlorabila in se strinja ter razume, da kupuje izdelek, ki so kategorizirani, kot spominski/zbirateljski kosi, luksuzna krma za ptice ali ribiška vaba.

V primeru naročila stranke iz tujine ali Slovenije le ta izjavi, da je seznanjena s pravnim položajem v svoji državi. V primeru kršenja veljavnih zakonov v svoji državi se stranka zaveže, da podjetje GREEN NATION d.o.o. oz. spletna trgovina Hipseeds.com  ne more prevzeti nikakršne odgovornosti.

Podjetje posluje v dobri veri in prodaja izdelke izključno posameznikom za katere ocenjuje, da bodo postopali v skladu z zakonom. V kolikor pride do suma kršitve zakona ali državnih določil lahko podjetje brez razloga ali pojasnila odstopi od prodaje.

5 Varovanje podatkov

V podjetju GREEN NATION d.o.o. se zavedamo, da je ključ do uspešnega poslovanja brez kompromisno zaupanje naših strank. Zato se zavezujemo k naslednjim pogojem: 

 • Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem
 • Vsi za naročilo potrebni podatki o stranki bodo do dokončnega poplačila blaga shranjeni,
 • Vsi vaši podatki bodo obravnavani izključno za uspešno izvedbo naročilo.

6 Pogoji plačila

Našim strankam nudimo širok nabor možnosti plačil. 

Plačilo se lahko izvede po predračunu z neposrednim nakazilom na naš bančni račun, PayPal-om, kreditno/debetno kartico, Kriptovalutami ali plačilom po povzetju (možnost plačila po povzetju velja izključno za Slovenijo). Blago ostane last podjetja GREEN NATION d.o.o. Do trenutka poplačila celotne kupnine. Do tega trenutka mora kupec z blagom ravnati pazljivo in odgovorno, da ne pride do zmanjšanja njegove vrednosti.  

 •  Bančno nakazilo:

GREEN NATION, spletna trgovina, d.o.o.

Celovška cesta 136, Ljubljana,

SI56 0700 0000 3611 691,

Gorenjska banka d.d., Kranj

GORESI2X

7 Škoda / Garancija / Reklamacije

V podjetju se zavedamo, da včasih pride do neljubih dogodkov na katere ne moremo vplivati. Ker nam je zadovoljstvo stranke prioriteta št. 1 in delamo v duhu obojestranskega zadovoljstva smo razčlenili možnosti zapletov in za njih pripravili tudi določene rešitve:

-Do možnosti poškodbe blaga lahko pride le po predaji blaga v dostavno službo. HipSeeds potrjuje, da je v dostavo predalo 100% izpravno in nepoškodovano blago,

-Pri prevzemu se kupec zaveže, da bo paket preveril glede poškodb pri prevozu. V primeru poškodovanega paketa vas prosimo, da paketa ne prevzamete

-Spletna trgovina HipSeeds ne odgovarja za poškodbe, povzročene s strani transportnega podjetja in ne more prevzeti odgovornosti,

-Kupec mora po odprtju pošiljke preveriti funkcionalnost blaga. Napake morajo biti reklamirane v roku 14 dni po povzetju, v nasprotnem primeru garancija za napake zapade,

-Pridržujemo si manjša odstopanja od navedb proizvajalca ali navedb v spletni trgovini, v kolikor funkcionalnost izdelka ni ovirana,

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od nakupa, je strošek vračila blaga. V primeru odstopa od nakupa mora kupec prejeto blago najkasneje v 14 dneh od oddanega sporočila o odstopu vrniti prodajalcu nepoškodovano in v nespremenjeni količini.

-Vračilo vplačila bo izvedeno v roku 14 dni po vračilu blaga in pisnem odstopu od nakupa

        –Možnost vračila ne velja za naslednje primere:

 • blago, ki zaradi svoje narave/stanja ni primerno za vračilo,
 • hitro pokvarljivo blago, kateremu je potekel rok uporabe ali se je pokvaril,
 • blago, ki je bilo izdelano in dostavljeno po natančnih navodilih kupca
 • blago, katero je bilo uničeno/pokvarjeno zaradi kupčeve nedoslednosti

-Za nastale stroške ali škodo zaradi ravnanja izven pogojev uporabe in poslovanja ne odgovarjamo. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.

      -Stvarna napaka

      Napaka je stvarna:

 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet;
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model prikazan le zaradi obvestila.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. 

Kupec, ki je ponudnika pravilno obvestil o stvarni napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati:

(natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov, ki narekuje naslednje)

 • ali odpravo napake na izdelku;
 • ali vrnitev dela plačanega zneska v sorazmerju z napako;
 • ali vračilo plačanega zneska.

   

   

  V primeru, da gre za stvarno napako stranki pošljemo reklamacijski zapisnik na katerem opredeli in opiše vrsto in način napake. Reklamacijski zapisnik služi, kot osnova za uveljavljanje garancije na produkte.

8 Pravica do vračila

Kupcu pripada po zakonu KschG pravica do vračila neuporabljenega ali neodprtega blaga, ki ga mora izvesti v roku 14 dni po prejetju blaga, in sicer v pisni obliki na mail info@hipseeds.com. Blago je potrebno primerno frankirati in poslati na sedež podjetja GREEN NATION d.o.o., Celovška cesta 136, 1000 Ljubljana. Nakupna vrednost bo, v kolikor ni vrednost blaga zmanjšana, brez problema in v  roku 14 dni po prejemu pošiljke povrnjena.

9 Blagovne znamke

 Imena produktov na strani www.hipseeds.com so blagovne znamke posameznih podjetij. Podjetje GREEN NATION d.o.o. Ima logotip, ime, določene vsebine, itd (spletne trgovine), registrirane pri uradu za zaščito intelektualne lastnine. Kakršnokoli kopiranje, razmnoževanje, posredovanje ali uporaba naše intelektualne lastnine brez naše vednosti in pisnega soglasja je strogo prepovedana in bo sodno preganjana.

Pogoji uporabe spletne strani

1. Uporaba strani

Vsi opisu produktov in fotografije izvirajo – če ni drugače navedeno – neposredno od proizvajalcev, njihove veleprodaje ali HipSeeds. Opisi produktov so POVZETI po tekstih proizvajalcev in njihovih veleprodajnih partnerjih, zato za opise produktov ne moremo odgovarjati. Fotografij produktov NI dovoljeno shranjevati brez pisnega soglasja podjetja GREEN NATION d.o.o..

2. Internetne strani in povezave

Na osnovi pristojnih zakonov in določil se jasno distanciramo od vsebin, ki se pojavljajo na naši strani. Ne lastimo si njihovih vsebin ali karkoli drugega, enostavno povezujemo. Za njihove vsebine so odgovorni njihovi ponudniki.

3. Garancija

Vse informacije na naši spletni strani so sestavljene zelo skrbno. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za popolnost ali primernost za posamezne namene. Uporaba na internetni strani ponujenega gradiva je na lastno odgovornost uporabnika. Za morebitne poškodbe ali izpade na napravah ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti. Cene, objavljene na spletni strani, so prosto oblikovane, za katere se v primeru napak ne jamči.

4. Trgovina

Ta spletna stran se nahaja na amsterdamskem strežniku na Nizozemskem. Za vse morebitne sodne spore je in bo pristojno sodišče v Ljubljani.

5. Svetovanje

Preden začnete nov prehranski program ali spremenite obstoječega, se prej posavetujte s svojim zdravnikom. Žal vam v primeru vprašanj glede kaljenja, gojenja, vzgajanja ne moremo in ne bomo svetovali, saj so tovrstna dejanja po trenutni zakonodaji (na žalost) v Republiki Sloveniji prepovedana. 

Z vsakim naročilom se stranka strinja, da v celoti razume kaj naroča in pozna vsa zakonska določila. Podjetje GREEN NATION d.o.o. posluje v dobri veri in prodaja semena (zbirateljske souvenirje) izključno posameznikom za, katere meni da ne bodo prekršili zakonskih določil.

 

Košarica
 • V košarici ni izdelkov.